Jalan-jalan ke De Pulze Cyberjaya, melawat tempat santai yang best buat pencinta haiwan.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Cuti hujung minggu baru-baru ini, Ida dan anak-anak ke De Pulze Cyberjaya. Di sini, kami telah pergi ke Pets Naturale. Rupanya di sini, tersembunyi syurga bagi pencinta haiwan yang comel seperti kucing, meerkat, arnab, hamster, ikan yang pelbagai jenis, kura-kura dan bermacam lagi.

Pets Naturale berada di kawasan zon Jom Play, tingkat 2 Cyberjaya. Terdapat pelbagai aktiviti yang ada di sini khusus untuk kanak-kanak seperti playland dan aktiviti kraftangan.

Masuk je ke kawasan zon Jom Play ini, anda akan melihat mural yang berkonsepkan hutan dan bakul-bakul yang bergantungan, persis seperti dalam cerita dongeng ‘Little Red Riding Hood’

Mural yang berkonsepkan hutan.

Di Pets Naturale, kami disambut oleh seekor anak kucing yang comel.

Anak kucing yang comel.

Actually, terdapat pelbagai jenis spesis kucing yang diimport ada di sini.

Ha! Yang ni pula kucing mahal yang comel.😍 Kalau anda nak tahu, harganya RM7,000. Ianya spesis kucing Ragdoll.

Spesis kucing Ragdoll.

Kucing Ragdoll ni keistimewaannya ialah mempunyai mata yang sangat menarik, bulu yang tebal dan merupakan baka kucing yang cerdik. Patutlah mahal!

Di Pets Naturale, ida sempat snap gambar beberapa jenis haiwan peliharaan yang memikat hati. Menariknya di sini, pada setiap haiwan, terdapat informasi berkenaan tabiat mereka, berserta dengan diet makanannya. So, senanglah nanti kalau ada bakal pembeli yang berminat untuk pelihara haiwan berkenaan.

Meerkat
Arnab
Hamster
Kura-kura
Pelbagai jenis spesis ikan
Burung nuri
Ayam

Ok lah, setelah puas melihat haiwan peliharaan yang comel, anak Ida bermain di playland yang berhampiran dengan Pets Naturale.

Playland

Apa yang menariknya di sini, terdapat banyak kerusi dan meja untuk anda menghabiskan masa dengan membaca atau membuat assignment sambil menemani anak-anak anda bermain di playland, melihat haiwan di Pets Naturale atau pun menghasilkan kraftangan yang menarik.

Meja dan kerusi yang disediakan khas buat pengunjung

Berhampiran dengan Pets Naturale juga terdapat pusat seni dan kraftangan yang boleh anak-anak sertai dengan bayaran yang amat berpatutan.

Kedai kraftangan Yande

Di sini anda dapat menghasilkan kraftangan yang menarik dengan dibimbing oleh jurujual yang ada di sini.

Antara kraftangan menarik yang dihasilkan.

Ok, apa lagi, jom lah ke Jom Play di De Pulze Cyberjaya. Anda pasti teruja dengan suasananya yang relaks dan menenangkan.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s