Ada apa di KIP Mall, Sungai Buloh.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Tahukah anda, di KIP Mall, Sungai Buloh, terdapat restoren milik selebriti pelakon Malaysia yang terkenal iaitu Dato’ Rosyam Nor.

Apa ye, Ida nak katakan tentang Restoren Dato’ Rosyam Nor ini. Oh, ye! Ianya merupakan gabungan makanan fusion dan western berserta dengan dekorasi dalaman restoren yang ‘worthy-instagram’. Jom, kita intai dekorasi dalaman Restoren Bapakstyle, hasil buah tangan Dato’ Rosyam Nor.

Yang menariknya, terdapat lampu-lampu mentol berwarna keemasan di gantungkan di sekeliling kaunter pesanan makanan dan kaunter pembayaran, menyerlahkan lagi aura ‘versatile’ pemiliknya.

Berhampiran kaunter pesanan makanan juga terdapat variasi kek dan biskut yang menggamit selera ida untuk membelinya.

Variasi kek dan biskut

Selain itu, bagi mereka yang mahu menikmati hidangan sambil menghirup udara segar di luar, bolehlah menikmatinya di luar restoren, kerana terdapat meja dan kerusi yang disediakan di situ.

Deretan meja dan kerusi disediakan di luar Restoren Bapakstyle

Hidangan makan tengah hari yang Ida pesan untuk hari ini; ‘Po Boo’ Tulang Rusuk Patt That Noodle’, Marinated BBQ Chicken Wing, Tuscany Wild Mushroom Cream Soup dan Matcha ice-blended green tea.

Hidangan makanan tengah hari yang ida pesan

Ida syorkan anda cuba Tuscany Wild Mushroom Cream Soup, kerana rasanya lebih special berbanding dengan mushroom soup di tempat lain. Bayangkan, sambil hirup mushroom soup tu, anda boleh juga makan roti bersekali dengan soup sebab bekas mushroom soup tu dibuat daripada roti.

Tuscany Wild Mushroom Cream Soup
Best tau makan kat sini

Di antara daya tarikan menarik di KIP Mall, Sungai Buloh;

Buaian dan tangga gantung
Tempat memanjat pun ada
Catur gergasi
Kerusi berpusing

Kedai-kedai yang ada di KIP Mall, Sungai Buloh ini juga tidak kurang menariknya.

Kedai baju dan alat permainan tatsumaki
T-shirt menarik dengan harga yang amat murah
Jaket dan baju berjenama dengan harga yang menawan hati
Restoren Mee Hiris China Muslim
PappaGrill
Kedai M & B yang menawarkan dress dan pakaian wanita dengan harga mampu milik
Pelbagai jenis soft toys dan teddy bear saiz XL
Set alatan kutleri dengan harga cuma RM30
Botol air minuman dan bekas untuk mengisi makanan atau snek dengan diskaun yang menarik
Boleh dijadikan gift untuk anak-anak/kenalan
Variasi teko yang comel
Econsave

Ok lah, kalau anda nak tahu kedai apa lagi yang ada di sini, jom lah ke KIP Mall, Sungai Buloh. Terdapat banyak barangan menarik yang ditawarkan dengan harga yang amat berbaloi. KIP Mall ni baru sahaja dibuka pertengahan November tahun 2020.

KIP Mall, Sungai Buloh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s