Laman web Pandai, alternatif untuk pembelajaran secara online.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pendidikan merupakan salah satu aspek yang penting untuk kelangsungan sesuatu bangsa. Majunya sesuatu bangsa adalah kerana tingginya tahap penguasaan ilmu pengetahuan mereka. Namun, dek kerana pandemik koronovirus yang melanda dunia tika ini, ramai murid-murid telah terjejas dalam aspek pembelajaran masing-masing. Sekolah-sekolah ditutup, dan murid-murid terpaksa melakukan sesi pembelajaran di rumah masing-masing.

Alhamdulillah, dengan adanya aplikasi Pandai, anak-anak boleh meneruskan sesi pembelajaran secara online dirumah masing-masing.

Dengan membayar yuran bulanan daripada RM9 ke RM39, pengguna mendapat akses kepada kuiz secara harian, ujian topikal dan peperiksaan penggal.

Bayaran sebanyak RM9 sebulan
Bayaran sebanyak RM39 sebulan

Murid-murid juga dapat melihat keputusan ujian masing-masing dan juga huraian/jawapan kepada setiap soalan. Sebaģai contoh, dalam soalan Matematik, jika tersilap walau satu langkah pun, jawapannya akan tetap salah. So, dengan adanya panduan langkah demi langkah yang disediakan oleh Pandai, maka seseorang murid itu akan dapat menguasai matapelajaran Matematik dalam masa yang singkat.

Pada bulan September baru-baru ini, Pandai telah melancarkan ujian UPSR dan PT3 dalam talian secara percuma. Murid-murid yang telah menduduki ujian ini mendapat sijil digital, transkrip dan analisis secara terperinci tentang pencapaian masing-masing.

Jika anda berminat untuk mendaftar aplikasi Pandai, anda hanya perlu download aplikasi ini di Google app store, dan masukkan email dan kata laluan yang akan diberikan oleh team Pandai.

Selamat belajar dan meneroka alternatif-alternatif lain dalam meneruskan sesi pembelajaran untuk anak-anak anda walau dalam suasana pandemik covid sekarang.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s