Jalan-jalan cari makan di Ecoworld Grandeur Lab, Puncak Alam.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sudah agak lama Ida tidak pergi ke Ecoworld Grandeur Lab, Puncak Alam. Bersempena dengan cuti sekolah baru-baru ini, Ida dan anak-anak berkesempatan untuk meluangkan masa di sana. Menepati jangkaan Ida, sudah banyak kedai-kedai yang baru dibuka. Di antara kedai yang dinanti-nantikan pembukaannya ialah Jaya Grocer.

Jaya Grocer

Jaya Grocer merupakan mall yang mempunyai variasi bahan-bahan keperluan makanan tempatan dan luar negara. Foreigner amat sukakan mall ini kerana mereka dapat membeli barang-barang makanan/keperluan harian seperti di negara sendiri.

Ida pun suka juga kerana di sini Ida dapat membeli ‘cereal box’ yang sukar didapati di mall yang lain. Contohnya ‘amazin’ graze’ ini.

amazin’ graze

Amazin’ graze sangat sedap dimakan bersama-sama dengan susu. Jika anda peminat tegar kopi, anda pasti tidak kecewa dengan kepelbagaian seleksi kopi di sini. Rambang mata dibuatnya. Last-last, Ida pilih kopi Umbai. Memang tidak mengecewakan. Rasanya sedap dengan aroma yang memikat hati.

Kopi Umbai

Kedai berikutnya yang Ida nak kongsi di sini ialah Andra by Gula Cakery. Kafe di sini menjadi tumpuan ramai kerana kesedapan rasa kek dan dessertnya, selain mempunyai aneka makanan tempatan dan western.

Andra by Gula Cakery

Di antara aneka kek dan pastry yang ada di sini.

Ruang di dalam kafe tidaklah begitu luas, namun pemiliknya telah mengambil langkah yan bijak dengan menggantungkan lampu yang amat unik, menjadikan ruang dalaman kafe lebih ekslusif.

Dekorasi lampu yang unik

Hidangan yang Ida pesan ialah Sweedish Meatballs dan Ice Matcha Latte.

Ok lah, jom kita lihat apa lagi aktiviti-aktiviti menarik yang boleh dibuat di sini.

Menaiki buggy untuk melihat showhouse dan kawasan sekitar
Anak-anak seronok menaiki kereta permainan
Bermain di taman permainan

Di Ecoworld Grandeur Lab juga terdapat banyak kafe-kafe yang menarik untuk anda santai-santai bersama keluarga dan rakan-rakan.

Ink Library Cafe
Me Time Cafe
Petals2u Cafe
Seteshen @ 118
Puros Laundry & Cafe
Restoren Cik Tri Sahara Kambing Bakar
Kedai Aiskrim Sangkaya

Selain itu, jangan lupa untuk masuk contest yang dianjurkan oleh Ecoworld Grandeur Lab. Dengan setiap pembelian minimum RM50 di mana-mana outlet Grandeur Lab, anda berpeluang untuk menang lebih daripada 100 hadiah, termasuklah barangan elektrik dan voucher tunai.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s