Kedai apa je yang ada di Esplanade Business Park, Ecoworld Puncak Alam.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pada tahun 2020, kedai-kedai di Esplanade Business Park masih lagi agak lengang dengan pengunjung. Ini kerana, tidak banyak lagi kedai-kedai yang dibuka. Tapi pada tahun 2021, kehadiran beberapa jenama kedai yang popular menjadikan kawasan Espanade Business Park semakin meriah dengan pengunjung. Kalau pembaca nak tahu, bangunan kedai-kedai di sini agak unik kerana ianya berkonsepkan Inggeris.

Ok lah, jom kita lihat antara kedai-kedai yang sempat Ida intai dan masuk di Esplanade Business Park, Puncak Alam.

Baker’s Cottage

Sekarang ni, ada promosi ayam panggang seekor RM11.90. Kalau beli set nasi ayam, anda dapat juga menikmati pilihan donut atau egg tart. Bagi Ida, memang berbaloi lah.

Deretan pastri yang dimasak segar setiap hari.

Kedai berikutnya ialah Zy Factory Outlet.

Kedai ini menjual pelbagai jenis kerepek dan kudap-kudapan serta barangan penjagaan muka dan kesihatan hasil keluaran tempatan. Apa yang menariknya di sini ialah dekorasi dalamannya yang selesa dan santai.

Ok, kedai ini memang ramai orang masuk. Apa lagi kalau bukan kedai eco. Ida terpaksa beratur untuk masuk ke kedai ini. Kedai eco agak popular kerana kebanyakan barang yang ada didalamnya dijual dengan harga RM2.10.

Kedai eco

Barang-barangnya boleh tahan juga dan praktikal. Di antara barang-barang yang menjadi perhatian Ida sewaktu masuk ke sini.

Bakul yang ada penutup boleh letak telur atau buah-buahan.
Alat tulis
Pinggang mangkuk
Tempat letak berus gigi dan ubat gigi
Alatan kutleri
Note-book
Brooch yang pelbagai jenis dan menarik

Kononnya nak bersenam, so Ida beli lah hoop ni. Dah lama cari tak jumpa. Alhamdulillah, kat kedai eco ni ada. RM2.10 je.

Hoop yang sekian lama di cari dengan harga RM2.10

Kedai berikutnya ialah Mykori. Kedai ini selain dapat menjamu selera, dapat menjamu mata juga tau. Hampir 90% dekorasi dalamannya bertemakan warna pink dan purple. Sangat cantik dan menarik.

Waffle dengan topping ice-cream dan strawberry berserta dengan mango smotthie dan ice coffee blended

Apa lagi, jomlah ke Esplanade Business Park, Puncak Alam. Suasananya yang seolah-olah seperti berada di over-sea pasti membuatkan anda rasa teruja untuk shopping dan menjamu selera.