Bestnya santai-santai sambil menimba ilmu di Pesta Buku Shah Alam Selangor 2019.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Tahun ini pesta buku berlansung di Shah Alam Convention Centre pada 28 Februari hingga 10 Mac. Di sini Ida nak kongsi apa yang best di pesta buku yang berlansung baru-baru ini.

Oklah, sebelum survey buku mestilah makan dulu kan. Ida order meatball bersama mashed potatonya yang awesome. Memang sedap. Anak-anak Ida kalau datang ke pesta buku Shah Alam mesti nak makan meatball ni.

Abaikan wajah Aisyah yg sikit mencuka. Baru lepas kena cucuk tu.

Semasa ronda-ronda pusing lihat gerai-gerai buku yang ada kat sini, Ida terpikat dengan satu gerai jualan ni. Member kita ni jual teater book. Wah, apa mendanya tu? Actually, ini juga first time Ida lihat buku yang berkonsepkan teater.

Bila dah set-up elok-elok teater tu, akan jadi macam ni. Anda boleh warnakan dan hias teater box tu ikut kreativiti sendiri.

Theatre time.

Masa jalan-jalan tu terserempaklah dengan seorang abang ni. Cuba teka siapa? Ha, dialah ahli kumpulan penyanyi Hijjaz yang terkenal dengan lagu-lagu dakwah yang best.

Bersama dengan ahli Kumpulan Nasyid Hijjaz.

Sebenarnya abang Hijjaz kita ni turun bagi mempromosikan buku-buku terbitan Hijjaz Records yang bagi Ida amat unik dan relevan dengan situasi yang berlaku pada masa sekarang. Kalau anda berminat dengan teori konspirasi seperti gerakan Freemason, konspirasi gerakan songsang LGBT, mengapa Yahudi ingin kuasai BaitulMuqaddis dan sebagainya, gerai buku inilah jawapannya.

Alhamdulillah, dapat juga Ida beli buku-buku terbitan Hijjaz Records ni. Yang mana satu pilihan pembaca ?

Antara buku-buku terbitan Hijjaz Records yang Ida beli.

Jalan-jalan lagi, jumpa pula dengan seorang selebriti nasyid yang aktif dengan misi aman ke Palestin. Siapa lagi, kalau bukan Saudari Heliza Helmi.

Bergambar bersama Heliza Helmi.

Insya-Allah, Ida akan datang lagi ke Pesta Buku bersama anak-anak. Dengar katanya di Kuala Lumpur pula, jomlah.